Velká kniha o kávě - Davies Veselá, Petra (Smart Press, 2018)
Kniha je určena milovníkům kávy, kteří upřednostňují vychutnání doušku kvalitní kávy připravené v pohodlí domova i pro ty, co se chtějí naučit něco o připravě kávy profesionálním způsobem v kavárně. Kniha představuje druhy kávy a způsoby jejího pěstování či zpracování, ukazuje různé postupy v přípravě domácí kávy, ať už se jedná o přípravu v presovači, překapávanou, french press, aeropress, v moka konvičce či třeba džezvě. Autorka nezapomíná ani na otázku profesionální kavárenské přípravy, třeba i ve spojitosti s vidinou vlastního podnikání. Obsahuje barevné názorné fotografie.
Keywords: káva; příprava nápojů; coffee; beverages preparation; populárně-naučné publikace; popular works