Vzpomínky, sny, myšlenky C.G. Junga - Jung, Carl Gustav, 1875-1961; Jaffé, Aniela, 1903-1991 (Portál, 2015)
Jung využívá metod analytické psychologie k přiblížení osobního duchovního života od dětství po stáří. Syntéza osobních prožitků a teoretických principů analytické psychologie. Velice originální autobiografie se tudíž zaměřuje především na niterné duchovní prožitky. Přílohou jsou pozdní teoretické texty a výbor z korespondence.
Terminologický slovník
Keywords: Jung, Carl Gustav, -- 1875-1961; 20. století; psychiatři -- Švýcarsko -- 20. století; analytická psychologie; náboženské zkušenosti -- psychologické aspekty; náboženské názory a postoje -- psychologické aspekty; psychiatrists -- Switzerland -- 20th century; jungian psychology; religious experiences -- psychological aspects; religious views and attitudes -- psychological aspects; autobiografické vzpomínky; korespondence; autobiographical reminiscences; correspondence