Příběh matematiky : od projektování pyramid po objevení nekonečna - Rooney, Anne, 1959- (Dobrovský s.r.o., 2017)
Autorka vypráví fascinující příběh o tom, kterak se lidstvo přesunulo z jeskyní k současnému stylu života. Již od pradávna naši předci přisuzovali číslům zvláštní schopnosti a dodávali jim mystický až náboženský význam. Kniha sleduje nespočet zajímavých témat od vývoje sčítání a číselných systémů, až po rozvoj matematické logiky. Publikace, bohatá na obrázky a fotografie, obsahuje medailony osobností a myslitelů matematiky, kterými jsou např. Galileo, Einstein, Charles Babbage a mnoho dalších. V závěru čtenář nalezne slovníček použité terminologie i abecedně řazený rejstřík.
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje rejstřík
Terminologický slovník
Keywords: matematika; dějiny matematiky; dějiny přírodních věd; dějiny techniky; mathematics; history of mathematics; history of natural sciences; history of technology; populárně-naučné publikace; popular works