Personalizace politiky v České republice - Voženílková, Marcela (Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, Mezinárodní politologický ústav, 2018)
Kapitoly přibližují problematiku personalizace české politiky. Většina politických stran sází na své lídry. Proč? Protože politika se personalizuje. Od 60. let 20. století dochází v důsledku individualizace společnosti, erozi tradičních konfliktních linií a rozvoje moderních médií k oslabování politických stran a posilování jednotlivců. Politik se stává programem, značkou, na jejímž základě se volič rozhoduje, zda stranu podpoří ve volbách. Kniha představuje první český pohled na teorii personalizace politiky. Analýzou parlamentních voleb (2002-2013) zjišťuje, zda je česká politika personalizovaná. Nakladatelská anotace.
300 výtisků
Keywords: 1991-2020; politický marketing; osobnost v politice; předsedové politických stran; masmédia a politika; vnitřní politika -- Česko -- 1991-2020; volby -- Česko -- 2001-2020; political marketing; personality in politics; leaders of political parties; mass media and politics; internal policy -- Czechia -- 1991-2020; elections -- Czechia -- 2001-2020; monografie; monographs