Móda : kompletní obrazový průvodce světem stylu - Homer, Karen (Dobrovský s.r.o., 2018)
Kniha poodhaluje čtenáři všechna kouzla a taje módního světa, provází ho zákulisím módních přehlídek, seznamuje s klíčovými jmény módního průmyslu i statistikami, které běžnému módnímu nadšenci unikají. V publikaci se dočítáme vše o ikonických modelech i módních doplňcích, o tajemstvích nejslavnějších módních ikon, jakými byla Audrey Hepburnová, lady Diana nebo Kate Mossová. Dozvídáme se to nejpodstatnější o vývoji módy od zašněrovaných korzetů přes uvolněnou módu bouřlivých dvacátých let až po nedbalý „grunge“ a mnohem víc. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: móda; dějiny módy; odívání; životní styl; fashion; history of fashion; clothing; life style; populárně-naučné publikace; popular works