Perfektní diktatura : Čína ve 21. století - Ringen, Stein, 1945- (Academia, 2018)
Současný čínský systém je ve své podobě ojedinělý - doposud se v lidských dějinách žádný takový nevyskytoval. Tato kniha vysvětluje, jak systém funguje a kam směřuje. Na základě podrobného studia čínských a zahraničních zdrojů, řady rozhovorů s čínskými praktiky, vědci a prostými lidmi i analýz politiky a státu dochází autor k závěru, že za současného vedení Si Ťin-pchinga se čínský vládní systém transformoval do nové podoby režimu, jenž je oproti dědictví, které zanechal Teng Siao-pching, ideologicky mnohem radikálnější a bezskrupulóznější. Čína není tak ekonomicky silná a panuje v ní mnohem větší diktatura, než si svět myslí. Nakladatelská anotace.
Keywords: 21. století; politický systém -- Čína -- 21. století; diktatura -- Čína -- 21. století; political system -- China -- 21st century; dictatorship -- China -- 21st century; Čína -- politika a vláda -- 21. století; China -- politics and government -- 21st century; studie; studies