Malinka - Táborská, Dita, 1981- (Host - vydavatelství, s.r.o., 2017)
Několik rozdílných lidských příběhů se propojí v průsečíku životních okolností spojených s rodičovstvím. Ústřední postavou je nalezenec Malka, kterou adoptovali ke svým dvěma biologicky vlastním synům Ina s Jaromírem. Ve chvíli, kdy je Malka už dospělou dvacetiletou ženou, se dostává nečekaně do situace, kdy si sama musí upřímně zodpovědět otázku, co skutečně dělá ženu pravou mámou. Okolo mateřství se točí i příběh čtyřicetileté Alice a jejího manžela Romana, jejichž životy se s životem Malky zásadně protnou.
Keywords: české romány; Czech fiction