Láska v době globálních klimatických změn - Pánek, Josef, 1966- (Argo, 2017)
Hlavní hrdina, doktor molekulární genetiky, přijíždí na lékařský kongres do indického Bangalore. V konfrontaci s jiným kulturním prostředím vyplouvá na povrch deziluze ze současného globálního, konzumního a odosobněného světa postaveného na úspěchu.
Keywords: české novely; Czech novellas