Lední medvěd - Mann, Jindřich, 1948- (Labyrint, 2017)
Malý chlapec je zamilovaným stínem starší spolužačky. Jejím půvabům beznadějně propadl bez ohledu na hrozící atomovou válku. Lední medvěd vykoná v přímořském letovisku spravedlivou pomstu a nikdo netuší, jaké tajemství skrývá bronzová hlava. Neuvěřitelné příběhy se odehrávají v Praze, v rozděleném Berlíně, na karibském ostrově i v malé cínové kuličce - fantastickém "vozidle", o němž James Bond vždy snil, ale nikdy se ho nedočkal. Nakladatelská anotace. Kráceno.