Krvavé právo : právnička Amanda Jaffeová hraje o trest smrti - Margolin, Phillip, 1944- (Cosmopolis, 2017)
Advokát Dale Masterson je bohatým a úspěšným zástupcem ropných a uhelných společností. Když je jeho podřízená, Christine Larsonová, nalezena mrtvá, dostává se on i jeho firma pod drobnohled. Celý na první pohled jasný případ se však zamotá, když je Masterson ve svém sídle ubit k smrti a svědek vidí z místa prchat jeho syna. Brandon, posedlý záchranou planety, se k vraždě svého otce přizná - byla to pomsta za všechny jeho kontroverzní klienty, kteří ničí životní prostředí i životy obyčejných lidí.
Keywords: americké romány; detektivní romány; American fiction; detective novels