Perseus & Medusa : zobrazení mýtu od počátku do dneška - Bažant, Jan, 1950- (Academia, 2017)
Mýtus o Perseovi a Meduse a vývoj jeho zobrazování od nejstarších dob po současnost. Monografie předního klasického archeologa přibližuje vznik a vývoj mýtu v antice, jeho recepci a transformaci v evropské vizuální kultuře.
Chronologický přehled
Terminologický slovník
Keywords: Perseus -- (mytologická postava); Medúza -- (mytologická postava); Danaé -- (mytologická postava); Andromeda -- (mytologická postava); Pégasos -- (mytologická postava); 20. století př. Kr.-21. století po Kr.; mytologické postavy -- starověké Řecko; mýty -- starověké Řecko; řecká mytologie -- symbolika; zobrazení (umění) -- 20. století př. Kr.-21. století po Kr.; náměty, témata a motivy -- 20. století př. Kr.-21. století po Kr.; obrazy -- 20. století př. Kr.-21. století po Kr.; sochy -- 20. století př. Kr.-21. století po Kr.; reliéfy (malířství) -- 20. století př. Kr.-21. století po Kr.; reliéfy (sochařství) -- 20. století př. Kr.-21. století po Kr.; ikonografie; kulturní vlivy (antické) -- Evropa; mythological characters -- ancient Greece; myths -- ancient Greece; Greek mythology -- symbolism; representation (art) -- 20th century B.C.-21st century A.C.; themes and motives -- 20th century B.C.-21st centuryA.C.; paintings -- 20th century B.C.-21st century A.C.; statues -- 20th century B.C.-21st century A.C.; reliefs (painting) -- 20th century B.C.-21st century A.C.; reliefs (sculpture) -- 20th century B.C.-21st century A.C.; iconography; culture's influence (ancient) -- Europe; monografie; monographs