Perseus & Medusa : zobrazení mýtu od počátku do dneška - Bažant, Jan, 1950- (Academia, 2017)
Mýtus o Perseovi a Meduse a vývoj jeho zobrazování od nejstarších dob po současnost. Monografie předního klasického archeologa přibližuje vznik a vývoj mýtu v antice, jeho recepci a transformaci v evropské vizuální kultuře.