Země lyr a ocele : subjekty, ideologie, modely, mýty a rituály v kultuře českého stalinismu - Schmarc, Vít, 1979- (Academia : Ústav pro českou literaturu, 2017)
Kapitoly o vztazích subjektu a mýtu v kontextu československé socialistické kultury.
Keywords: 20. století; 1948-1956; česká literatura -- 20. století; film -- Česko -- 20. století; stalinismus -- Sovětský svaz; literární vlivy; kulturní vlivy; socialistický realismus (literatura) -- Česko; literatura a ideologie -- Česko -- 1948-1956; kultura a ideologie -- Česko -- 1948-1956; Czech literature -- 20th century; film -- Czechia -- 20th century; Stalinism -- Soviet Union; literary influences; culture's influence; socialist realism (literature) -- Czechia; literature and ideology -- Czechia -- 1948-1956; culture and ideology -- Czechia -- 1948-1956; monografie; monographs