Slovník německy píšících spisovatelů. - Glosíková, Viera; Tvrdík, Milan, 1953-; Balcarová, Markéta; Bažil, Martin, 1973-; Bok, Václav, 1939-; Bučková, Tamara; Dostál, Miloš; Frolíková, Marie; Jakubcová, Alena, 1960-; Markvartová, Eva; Maroszová, Jana, 1982-; Munzar, Jiří, 1937-; et al. (Libri, 2018)
První díl abecedně řazených autorů představuje německou literaturu od jejích počátků do současnosti. Úvod nabízí stručný přehled vývoje německého písemnictví od jeho počátků do znovusjednocení Německa. Navazuje na Slovník spisovatelů německého jazyka a spisovatelů lužickosrbských z roku 1987.
Keywords: němečtí spisovatelé; německá literatura; German authors; German literature; biografické slovníky; encyklopedie; biographical dictionaries; encyclopedias