Komu se dá věřit? : jak nás technologie sblížily a proč by nás mohly rozeštvat - Botsman, Rachel, 1978- (Host, 2018)
Kniha americké autorky zkoumá a hodnotí vliv moderních technologií na lidskou důvěru a společnost. Podle Rachel Botsmanové, která se dlouhodobě zajímá o vliv nových technologií na lidské chování, vstupujeme do věku distribuované důvěry, kdy za některé neviditelné otěže tahají internetoví giganti. V důsledku technologických změn se proměňuje náš způsob nazírání na svět i sebe navzájem a ztrácíme důvěru v klasické instituce a autority. Autorka proto vybízí čtenáře ke kritické úvaze, k čemu tato nová éra důvěry povede, komu prospěje a jaké bude mít následky.
Terminologický slovník
Keywords: informační a komunikační technologie -- sociální aspekty; inovace; sociální změna; důvěra -- sociální aspekty; information and communication technology -- social aspects; innovations; social change; trust -- social aspects; monografie; monographs