Mikroskopická technika : optická i elektronová pro biologické účely - Wolf, Jan, 1894-1977 (Státní zdravotnícké nakladatelství, 1954)
První díl knihy pojednává o mikroskopování, o pomocných mikroskopických přístrojích a zobrazování mikroskopických objektů. Druhý díl - Histologická technika - probírá v první části všeobecnou techniku, ve druhé speciální: vyšetřování buňky, tkání a orgánů. Třetí díl, "Elektronová mikroskopie", připojený po prvé v tomto vydání, seznamuje s druhy elektronového mikroskopu, věnuje pozornost jeho konstrukci, obsluze a udržování a popisuje zhotovování preparátů pro elektronový mikroskop
Abecední seznam barviv a jejich synonym
Keywords: mikroskopická technika; elektronová mikroskopie; optická mikroskopie; histologická technika; mikroskopy; microscopic technique; electron microscopy; optical microscopy; histologic technique; microscopes; monografie; monographs