Od Karlova mostu ke Gottwaldovu : osobnosti v názvech měst a míst - Křížová, Lenka, 1987-; Martínek, Jiří, 1976- (Práce Historického ústavu AV ČR = Opera Instituti Historici Pragae. Řada A, Monographia, 2017)
Kniha se zabývá názvy měst a míst, která vznikala na základě osobních jmen.