Neviditelný = The invisible man - Olšovská, Dana (Edika, 2018)
Zjednodušené dvojjazyčné převyprávění klasického fantastického románu H.G.Wellse, dpolněné cvičeními a odkazem na MP3 nahrávku anglického textu. Určeno začátečníkům v angličtině. Román Neviditelný líčí příběh nadaného fyzika, který objevil metodu zprůsvitnění hmoty a objevil tak princip neviditelnosti. Provede pokus sám na sobě a prochází řadou nesnází, které jeho neviditelnost zapříčiní, zároveň ale chápe, jak nesmírná moc se mu jeho objevem dostala do rukou. Rozhodne se zneužít svého vynálezu k tomu, aby ovládal lidstvo - jeho tragédií však je, že nepočítá s lidskou solidaritou proti teroru. Zahyne jako vyvrženec lidské společnosti v honbě, kterou na něj ohrožení spoluobčané uspořádali. Námět klasického fantastického příběhu byl zde převyprávěn zjednodušeným jazykem, doplněn zrcadlovým českým překladem, několika cvičeními a odkazem na MP3 nahrávku anglického textu v podání rodilého mluvčího. Celek je cvičným textem pro začínající angličtináře.
Podle stejnojmenné předlohy Herberta George Wellse
Označení na obálce: A1/A2
Keywords: angličtina; zjednodušená četba; English language; simplified reading; jazyková úroveň A1 -- jazyková úroveň A2; anglické příběhy; vědecko-fantastické příběhy; dvojjazyčná vydání; učební texty; jazykové učebnice, texty, příručky (A); English stories; science fiction stories; bilingual editions; educational texts; language textbooks, texts, handbooks (A)