Učte se sami : dovolte dětem, aby se učily samy = Teach your own - Holt, John Caldwell, 1923-1985; Farenga, Patrick, 1957- (Marie Noe, One Woman Press, 2018)
John Holt (1923 - 1985; americký pedagog) v této knize přináší pro mnohé provokativní pohled na vzdělání, povinnou školní docházku a školy. Stal se obhájcem a propagátorem domácího vzdělávání (homeschoolingu) a zejména přístupu unschoolingu. V této knize vysvětluje, proč je dobré, když se děti učí mimo školy s pomocí rodičů, dalších dospělých či svých kamarádů. Předkládá v ní své cenné postřehy o tom, jak se děti učí, i zkušenosti a praktické nápady pro rodiny, které chtějí učit své děti mimo školy. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: domácí vzdělávání; děti školního věku; výchova a vzdělávání; home schooling; school children; education; příručky; handbooks and manuals