Marťan na hřišti : jak porozumět žákům s Aspergerovým syndromem - Sainsbury, Clare (Pasparta, 2016)
Lidé s Aspergerovým syndromem nejsou vadní jedinci, které je třeba opravit, ale lidé, kteří se od běžného standardu jen liší. Dosud se nepodařilo modifikovat způsob, jímž tyto děti vyučovat a organizovat sociální prostředí školy ve vztahu k jejich způsobu bytí. Autorka popisuje vlastní zkušenosti i sdělení 25 dalších dospělých s Aspergerovým syndromem z prostředí dětských kolektivů. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: děti s autismem; Aspergerův syndrom; učitel a žák; vzdělávací cíle; školní třídy; interpersonální konflikty; children with autism; Asperger's syndrome; teacher and learner; educational aims; school classes; interpersonal conflicts; monografie; vzpomínky; monographs; reminiscences