Přirozené číslo a manipulace s Cuisenairovými hranolky - Pěchoučková, Šárka, 1961- (Západočeská univerzita v Plzni, 2018)
Vytváření představy přirozeného čísla. Popis různých jevů, které se objevují, pokud žák manipuluje s předměty, konkrétně s Cuisenairovými hranolky. Popis výzkumů na základních školách zaměřených na proces vytváření pojmu jednociferné přirozené číslo a dvojciferné přirozené číslo.
Keywords: aritmetika; přirozená čísla; matematická představivost; smyslové vnímání; předmětová didaktika; základní školy; arithmetic; natural numbers; mathematical imagination; senses and sensation; teaching school subjects; elementary schools; metodické příručky; praktická cvičení; methodological manuals; problems, exercises, etc.