Spiritualita humanitární pomoci - Jílek, Petr J., 1935- (Triton, 2016)
Autor předkládá stručné dějiny charitativní křesťanské pomoci a spirituality, z které vychází. Sám čerpá ze spirituality Řádu sv. Lazara Jeruzalémského a Františka z Assisi.
Keywords: křesťanská spiritualita; dějiny spirituality; humanitární pomoc -- křesťanské pojetí; charitativní činnost -- křesťanské pojetí; dobrovolnictví -- křesťanské pojetí; spirituální teologie; biblická interpretace; sociální nauka církve; duchovní literatura; křesťanská literatura; Christian spirituality; history of spirituality; humanitarian assistance -- Christian approach; charities -- Christian approach; voluntarism -- Christian approach; spiritual theology; Biblical interpretation; social doctrine of the Church; spiritual literature; Christian literature; monografie; monographs