Vědci, vynálezci a podnikatelé v Českých zemích. Svazek pátý, - Kraus, Ivo, 1936-; Šolcová, Alena, 1950-; Volf, Jaromír, 1954- (Jonathan Livingston, s.r.o., 2018)
Životní osudy pěti českých vynálezců, objevitelů a podnikatelů 19. století. Publikace představuje soukromý život, odbornou činnost a rovněž důležité objevy a vynálezy matematika Františka Josefa Gerstnera, matematika Bernarda Bolzana, mechanika Josefa Božka, přírodovědce Jana Evangelisty Purkyně a rovněž architekta a mecenáše Josefa Hlávky.
Chronologický přehled
Keywords: 18.-19. století; 19.-20. století; vědci -- Česko -- 18.-19. století; objevitelé a vynálezci -- Česko -- 18.-19. století; podnikatelé -- Česko -- 19.-20. století; mecenáši -- Česko -- 19.-20. století; scientists -- Czechia -- 18th-19th centuries; inventors -- Czechia -- 18th-19th centuries; businessmen -- Czechia -- 19th-20th centuries; benefactors -- Czechia -- 19th-20th centuries; biografie; biography