O válce - Grygar, Mojmír, 1928- (Sumbalon, 2017)
Mojmír Grygar v esejistických úvahách o válce jako zvláštním společenském fenoménu se pokouší odpovědět na palčivé otázky, které dnes zaměstnávají veřejnost na celém světě.
Keywords: války; filozofie války; filozofie dějin; světová politika; wars; philosophy of war; philosophy of history; world politics; eseje; essays