Jak rychle porozumět druhým : odhadněte lidi kolem sebe a hovořte jejich jazykem - Tieger, Paul D.; Barron-Tieger, Barbara (Alferia, 2018)
Praktická příručka představuje metodu tzv. rychločtení osobnosti, která napomáhá zlepšit komunikaci a zjednodušit jednání s lidmi. Autoři v knize představují soubor metod, jinak zvaných systém "SpeedReading People", díky kterým může každý nahlédnout hluboko do nitra druhých za pomocí indicíí, jako jsou zevnějšek, slovní zásoba, řeč těla, profese, vzdělání a zájmy. Rozlišovat učí mezi 4 různými temperamenty a 16 typy osobnosti. Naučené pozorovací a komunikační výhody lze potom uplatnit v soukromém i pracovním životě.
"Vydala Grada Publishing, a.s. pod značkou Alferia"--Tiráž
Přeloženo z angličtiny
Keywords: typologie osobnosti; sociální komunikace; lidské chování; typology (psychology); communication; human behavior; MBTI (osobnostní test); příručky; handbooks and manuals