Kniha umění - Bugler, Caroline; Kramer, Ann, 1946-; Weeks, Marcus; Whatley, Maud; Zaczek, Iain (Knižní klub, 2018)
Přehled vývoje světového výtvarného umění od pravěku po začátek 21. století. Bohatě ilustrovaná publikace sleduje proměny světového výtvarného umění. Snaží se nahlédnout pod povrch těchto změn a přibližuje duchovní, společenské i politické síly, které umění v dané době ovlivnily. Výklad se opírá o výtvarná díla a umělecké osobnosti, které jednotlivé umělecké slohy nejlépe reprezentují. V knize převažují příklady z evropského výtvarného umění, ale nechybí ani významné kapitoly z dějin umění mimoevropských oblastí.
Obálkový podnázev: velké ideje jednoduše vysvětlené
Chronologické přehledy
Terminologický slovník
Keywords: dějiny výtvarného umění; umělecké slohy; umělecká díla; výtvarní umělci; history of art; art styles; art works; artists; populárně-naučné publikace; popular works