Na rozhraní : krize a proměny současného světa - Bárta, Miroslav, 1969-; Kovář, Martin, 1965-; Foltýn, Otakar, 1976- (Vyšehrad, 2016)
Druhý svazek nabídne mimo jiné úvahy o vývoji a povaze kapitalismu v Evropě, o soumraku moderního státu, o právním státě či o tzv. ekonomické bezpečnosti, zamyšlení nad tím, zda Evropa stanula na prahu válečného konfliktu, zcela aktuální stať věnovanou Brexitu, jakož i studie o klimatických změnách a dalších tématech. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: 21. století; civilizace -- 21. století; stát -- 21. století; globální problémy; globální změny; klimatické změny; přírodní zdroje; mezinárodní bezpečnost; civilization -- 21st century; State, The -- 21st century; global problems; global changes; climate changes; natural resources; international security; sborníky; miscellanea