Západní terorismus : od Hirošimy k dronové válce - Chomsky, Noam, 1928-; Vltchek, Andre, 1963- (Broken Books, 2014)
Hlavním tématem publikace je kolonialismus a imperiální nadvláda Západu (USA, Evropa a jejich spojenci) nad ostatním světem a strategie západní propagandy. Autoři se zabývají poválečnými konflikty, které byly dle jejich přesvědčení vyprovokovány západními geopolitickými a ekonomickými zájmy. Velká pozornost je věnována roli masmédií v současném světě. Jednotlivé kapitoly popisují situaci v bývalém sovětském bloku, Indii, Číně, Latinské Americe či na Blízkém východě. Nechybí ani části věnované východní Evropě a Česku, resp. Československu.
Chronologický přehled
Keywords: Chomsky, Noam, -- 1928-; Vltchek, Andre, -- 1963-; od 1945; 1945-2013; politická moc -- západní země -- od 1945; propaganda -- západní země -- od 1945; imperialismus -- od 1945; velmoci -- od 1945; světová politika -- od 1945; political power -- Western countries -- od 1945; propaganda -- Western countries -- od 1945; imperialism -- od 1945; great powers -- od 1945; world politics -- od 1945; rozhovory; interviews