Západní terorismus : od Hirošimy k dronové válce

Hlavním tématem publikace je kolonialismus a imperiální nadvláda Západu (USA, Evropa a jejich spojenci) nad ostatním světem a strategie západní propagandy. Autoři se zabývají poválečnými konflikty, které byly dle jejich přesvědčení vyprovokovány západními geopolitickými a ekonomickými zájmy. Velká p...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Chomsky, Noam, 1928- (Author), Vltchek, Andre, 1963- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Olomouc : Broken Books, 2014
Edition: Vyd. 1.
Subjects:
ISBN: 9788090530959
Physical Description: 170 s. ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Hlavním tématem publikace je kolonialismus a imperiální nadvláda Západu (USA, Evropa a jejich spojenci) nad ostatním světem a strategie západní propagandy. Autoři se zabývají poválečnými konflikty, které byly dle jejich přesvědčení vyprovokovány západními geopolitickými a ekonomickými zájmy. Velká pozornost je věnována roli masmédií v současném světě. Jednotlivé kapitoly popisují situaci v bývalém sovětském bloku, Indii, Číně, Latinské Americe či na Blízkém východě. Nechybí ani části věnované východní Evropě a Česku, resp. Československu.
Rozhovor, v němž diskutují o moci a propagandě Západu světově proslulý levicový intelektuál Noam Chomsky a investigativní novinář Andre Vltchek.
Item Description: Chronologický přehled
ISBN: 9788090530959