Čeho bychom se měli obávat? : myšlenky o budoucnosti civilizace, které odborníky znepokojují - Brockman, John, 1941-; Beták, Kryštof; Burešová, Kateřina; Ditrichová, Hana; Filipová, Tereza; Ilićová, Alexandra; Jirouš, Jan; Šanderová, Milada; Šojdelová, Jana; Vinický, Tomáš; Voničková, Zuzana; Vyhlidalová, Nikola (Dybbuk, 2018)
150 futurologických esejů, jejichž autory jsou nejvlivnější odborníci na světě. Co nás má nejvíce znepokojovat? Tak zní otázka, kterou John Brockman, položil několika desítkám odborníků na světě. Požádal je, aby se svěřili s tím, co jim dělá největší starosti, a aby ukázali, proč by těmto tématům měla být věnována pozornost. 150 esejů zabírá celou šíři přírodovědných i humanitních oblastí. Zastoupení autoři jsou význačnými postavami na poli neurovědy, ekonomie, filozofie, fyziky, psychologie, biologie a dalších věd. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Obsahuje rejstřík
Keywords: věda a společnost; společnost -- filozofické pojetí; společnost -- mezioborový kontext; predikce; science and society; society -- philosophical approach; society -- interdisciplinary context; prediction; sborníky; miscellanea