Flautoškola 2 učebnice hry na sopránovou zobcovou flétnu : metodický sešit pro učitele - Kvapil, Jan, 1968-; Kvapilová, Eva, 1963- (WinGra, 2004)
Ilustrovaná učebnice hry na sopránovou zobcovou flétnu autorů Jana a Evy Kvapilových, pedagogů a propagátorů profesionálního přístupu k zobcové flétně, k její problematice a výuce i hře na ni, spojuje kreativitu žáka a učitele, trpělivé zvládání jednotlivých hudebních krůčků a přináší hlavně radost ze hry na flétnu. Je vhodná zvláště pro individuální výuku dětí od šesti let a obsahuje i mnoho podnětů pro skupinovou výuku. Prostřednictvím Metodického sešitu, který uvádí podrobné vysvětlení k probírané látce a řadu dalších zajímavých nápadů, umožňuje Flautoškola učitelům orientovat se v metodice výuky. Publikace je doplněna notovými a textovými příklady.
Keywords: 2001-2010; školy -- (zobcová flétna); školy -- (hudba) -- Česko -- 21. století; schools -- (recorder); schools -- (music) -- Czechia -- 2001-2010; metodické příručky; učebnice hudebních škol; methodological manuals; textbooks (music schools)