Flautoškola 2 učebnice hry na sopránovou zobcovou flétnu : určeno pro barokní typ zobcové flétny s dvojitým vývrtem spodních otvorů - Kvapil, Jan, 1968-; Kvapil, Jan, 1968-; Kvapilová, Eva, 1963-; Kvapilová, Eva, 1963- (Editio Bärenreiter Praha, 2010)
Autoři, oba zkušení pedagogové, vycházejí ze zkušeností světových pedagogů a osvědčených zahraničních škol. Věnují velkou pozornost výuce artikulace. Učebnice obsahuje řadu národních písní z celého světa s akordovými značkami, některé písně mají klavírní (cembalový) doprovod. Středověké, renesanční a barokní skladby jsou doplněny doprovodem altové flétny, popř. bicího nástroje nebo klavíru (cembala). Učebnice pracuje s tónovým rozsahem c1 - a2 (včetně tónů fis1, b1, cis2, fis2). Je bohatě ilustrována a využívá moderní techniky v řadě zábavných zvukových her a cvičení.