Ztracené objevy : starověké kořeny moderní vědy - od Babyloňanů k Mayům - Teresi, Dick (Albatros, 2004)
Pokus o populární výklad dějin jednotlivých oborů přírodních věd a techniky i popis zapomenutých vědeckých objevů starověku.
Keywords: dějiny vědy; dějiny přírodních věd; dějiny objevů a vynálezů; history of science; natural sciences -- history; history of discoveries and inventions; populárně-naučné publikace; popular works