Ztracené objevy : starověké kořeny moderní vědy - od Babyloňanů k Mayům - Teresi, Dick (Albatros Plus, 2004)
Pokus o populární výklad dějin jednotlivých oborů přírodních věd a techniky i popis zapomenutých vědeckých objevů starověku.