Voda a krajina : kniha o životě s vodou a návratu k přirozené krajině - Cílek, Václav, 1955-; Just, Tomáš, 1962-; Sůvová, Zdenka, 1978-; Mudra, Pavel, 1955-; Rohovec, Jan, 1971-; Zajíc, Jaroslav, 1954-; Dostál, Ivo, 1947-; Havel, Petr; Storch, David, 1970-; Mikuláš, Radek, 1964-; Nováková, Tereza, 1985-; Moravec, Pavel (Dokořán, 2017)
Kniha Voda v krajině představuje návod, jak k vodě přistupovat i v čase očekávaných klimatických změn, a to i s malými finančními náklady. Soustřeďuje se na zadržování vody v krajině, ale zejména na přirozené úpravy říční krajiny. Dočtete se, jaké jsou vlastnosti vody, struktury ledu nebo jak vůbec vznikly ryby. Kniha je doprovázena řadou fotografií nejen z Čech, ale i z pouštních oblastí Sahary či amerického Jihozápadu. Je určena lidem, kterým voda začíná scházet a kteří se zajímají o českou krajinu. Nakladatelská anotace.
Terminologický slovník
Keywords: voda; vodní zdroje; vodní ekosystémy; vodní hospodářství; ochrana vod; hydrologický cyklus; hydrobiologie; kulturní krajina; využití krajiny; water; water catchment areas; water ecosystems; water management; water conservation; hydrologic cycle; hydrobiology; cultural landscape; land use; kolektivní monografie; fotografické publikace; collective monographs; photographical works