Václav Boštík (1913-2005) : k stému výročí malířova narození - Boštík, Martin, 1975-; Vosyka, Stanislav, 1960-; Zemina, Jaromír, 1930- (Arbor vitae ve spolupráci s Regionálním muzeem v Litomyšli, 2013)
Kolektivní monografie věnovaná Václavu Boštíkovi, význačné postavě českého výtvarného umění 20. století. Vychází u příležitosti 100. výročí narození malíře.
Vydáno při příležitosti výstavy Václav Boštík (1913-2005), Hledání ztraceného ráje, konané v Litomyšli od 14. června do 4. srpna 2013 v rámci festivalu Smetanova výtvarná Litomyšl
Keywords: Boštík, Václav, -- 1913-2005; 1913-2005; 1934-2005; 20.-21. století; malíři -- Česko -- 20.-21. století; malíři -- přátelé a spolupracovníci; české malířství -- 20.-21. století; moderní malířství -- Česko; intelektuální život -- Česko -- 20.-21. století; painters -- Czechia -- 20th-21st centuries; painters -- friends and associates; Czech painting -- 20th-21st centuries; modern painting -- Czechia; intellectual life -- Czechia -- 20th-21st centuries; katalogy výstav; kolektivní monografie; jubilejní publikace; exhibition catalogs; collective monographs; jubilee books