Slovník filosofických pojmů současnosti - Olšovský, Jiří, 1952- (Vyšehrad, 2018)
Slovník interpretuje základní pojmy současné filozofie, jedná se o čtvrté, rozšířené a přepracované vydání. Výklad pojmů filozofických systémů od Hegela až po aktuální trendy (např. Habermas, Searle, Chomsky, Rorty, Baudrillard, Bělohradský). Interpretace některých hesel, která vlastní tradicí přesahují dané období, odráží jejich ucelený vývoj. S řadou uvedených pojmů se setkáváme nejen v dílech světových filozofů, ale také v běžném životě či v odborné literatuře. I proto je slovník vhodný jak pro studenty, tak pro každého, kdo se chce naučit porozumět základním filozofickým pojmům. Slovník obsahuje pouze věcná hesla, nikoliv biografická. Jednotlivé filozofy je možno vyhledat podle připojeného jmenného rejstříku.
"Vydání čtvrté, ve Vyšehradu první"--Tiráž
Obsahuje rejstřík
Keywords: filozofie; oborová terminologie; philosophy; terminology (professional); výkladové slovníky; terminologické slovníky; explanatory dictionaries; terminological dictionaries