Neodolatelné : vzestup návykových technologií a byznys se závislostí - Alter, Adam L., 1980- (Host, 2018)
Odborník na marketing a psychologii Adam Alter vysvětluje, proč nemůžeme odolat mobilním telefonům a proč bychom si raději rozbili koleno než displej: jsou tak navržené a vyrobené. Alterův záběr je však mnohem širší. Nevěnuje se jen zjevným návykovým technologiím, jako jsou chytré telefony a tablety, ale také sociálním sítím, seznamkám, online nakupování a dalším pohlcujícím prostředím. Zabývá se zkrátka vším, co komerčně závisí na své neodolatelnosti. A to je dnes většina věcí. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: digitální technologie; elektronická média; patologické závislosti; sebeovládání; digital technologies; electronic media; pathological dependences; self-control; monografie; monographs