Okno v čase : hledání vnitřního míru v době zrychlování a změn

Autor nastiňuje nezbytnost transformace našeho vědomí na vyšší úroveň, neboť, jak pravil Einstein: "Velké problémy, kterým nyní čelíme, se nedají řešit na stejné úrovni myšlení, které je vytvořilo". Zkoumá povahu, potenciál a evoluci lidského vědomí, integruje východní moudrost i objevy zá...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Russell, Peter, 1946- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Dybbuk, 2011
Edition: Vyd. 1.
Subjects:
ISBN: 9788074380488
Physical Description: 211 s. : il. ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Autor nastiňuje nezbytnost transformace našeho vědomí na vyšší úroveň, neboť, jak pravil Einstein: "Velké problémy, kterým nyní čelíme, se nedají řešit na stejné úrovni myšlení, které je vytvořilo". Zkoumá povahu, potenciál a evoluci lidského vědomí, integruje východní moudrost i objevy západní vědy a čerpá ze znalostí fyziky, psychologie, náboženství i metafyziky. Poukazuje na to, že vše má svůj počátek, průběh a zánik, respektive že vše se neustále transformuje - stejně tak se i lidstvo blíží ke stavu, který matematici nazývají "singularitou", tedy bodem, kdy rovnice končí a zákony přestávají platit. Jak si s tímto poradíme, je jen na nás...toť poselství autora.
Neustále se zrychlující evoluce lidského vědomí i okolního světa je duchovní výzvou naší doby. Populárně-naučná publikace.
ISBN: 9788074380488