Zátěžová funkční diagnostika ve sportu : východiska, aplikace a interpretace - Heller, Jan, 1952- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2018)
Publikace se uceleně věnuje metodologickým základům zátěžové funkční diagnostiky ve sportu a praktickému uplatnění aerobních a anaerobních zátěžových testů u sportovců různého zaměření. Hlavní část monografie prezentuje původní data ze zátěžového testování českých sportovců a sportovkyň vysoké výkonnosti řady sportovních disciplín. Na základě kritické analýzy je diskutován výběr fyziologických ukazatelů a volba diagnostických postupů relevantních pro jednotlivé sporty a sportovní disciplíny. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: zátěžová funkční diagnostika (lékařství); sport; stress functional diagnostics (medicine); monografie; monographs