Nenásilná komunikace - Rosenberg, Marshall B., 1934-2015 (Portál, 2016)
Autor ve třinácti kapitolách představuje proces výuky tzv. nenásilné komunikace, která je založena na schopnosti naslouchat partnerovi a vnímat pocity a potřeby jeho i vlastní.