Zpíváme a hrajeme si s nejmenšími : od narození do 8 let - Tichá, Alena, 1951-; Raková, Milena (Portál, 2014)
Jednoduché písničky Mileny Rakové na různé, nejčastěji lidové texty s notovou melodickou linkou opatřenou akordickými značkami jsou rozděleny do čtyř ročních období, zvlášť jsou pak uvedeny koledy a ukolébavky. V úvodní metodické části se autorky věnují mj. citovému vývoji dítěte, probuzení zpěvního hlasu, rozvíjení muzikálnosti, soustředěnému naslouchání, cvičení hudební paměti, správnému dýchání či dobré výslovnosti. Součástí této publikace je CD se všemi uvedenými písničkami.
Obsahuje rejstřík
Keywords: děti předškolního věku; děti školního věku; zpěv; hudební výchova; hudebně-pohybová výchova; lidové písně; dětské písně; preschool children; school children; singing; musical learning and teaching; musical and movement education; folk songs; children's songs; metodické příručky; zpěvníky; methodological manuals; songbooks