Zpíváme a hrajeme si s nejmenšími : od narození do 8 let

Jednoduché písničky Mileny Rakové na různé, nejčastěji lidové texty s notovou melodickou linkou opatřenou akordickými značkami jsou rozděleny do čtyř ročních období, zvlášť jsou pak uvedeny koledy a ukolébavky. V úvodní metodické části se autorky věnují mj. citovému vývoji dítěte, probuzení zpěvního...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Tichá, Alena, 1951- (Author), Raková, Milena (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Portál, 2014
Edition: Vydání 3.
Subjects:
ISBN: 9788026206293
Physical Description: 166 stran : ilustrace, noty ; 21 cm + 1 CD

Cover

Table of contents

Description
Summary: Jednoduché písničky Mileny Rakové na různé, nejčastěji lidové texty s notovou melodickou linkou opatřenou akordickými značkami jsou rozděleny do čtyř ročních období, zvlášť jsou pak uvedeny koledy a ukolébavky. V úvodní metodické části se autorky věnují mj. citovému vývoji dítěte, probuzení zpěvního hlasu, rozvíjení muzikálnosti, soustředěnému naslouchání, cvičení hudební paměti, správnému dýchání či dobré výslovnosti. Součástí této publikace je CD se všemi uvedenými písničkami.
Publikace v podobě zpěvníku nabízí návod k práci s dětmi a výběr 70 písniček pro ty nejmenší zhruba do osmi let věku. Určena je především učitelům mateřských škol a nižších ročníků základních škol, vychovatelům, rodičům i prarodičům dětí.
Item Description: Obsahuje rejstřík
ISBN: 9788026206293