Písničky a říkadla s tancem : náměty pro pohybovou výchovu dětí od 3 do 10 let - Kulhánková, Eva (Portál, 2015)
Kniha je rozdělena do čtyř větších celků podle ročních období, v nich pak do menších celků spojených námětově se zvířaty, ptáky, řemesly, apod. Jednotlivé písničky jsou doplněny notovou linkou s kytarovými akordy Písničky jsou uvedeny s notovým záznamem, rytmickým doprovodem na Orffovy nástroje a přesným popisem, příp. choreografií her a pohybových cvičení.
Keywords: děti předškolního věku; děti školního věku; hudebně-pohybové hry; hudebně-pohybová výchova; preschool children; school children; games with music; musical and movement education; metodické příručky; zpěvníky; methodological manuals; songbooks