Učíme děti zpívat : hlasová výchova pomocí her pro děti od 5 do 11 let - Tichá, Alena, 1951- (Portál, 2014)
Autorka na základě svých znalostí ověřených dlouholetou zkušeností s dětmi představuje cvičení a hry, které vedou hudebně a pěvecky zaostávající děti k čistému zpěvu. Motivace blízké jejich světu povzbuzují zaujetí dětí hrát si se svým hlasem a objevovat jeho možnosti. V komunikačních hrách vylepšují sluchovou pozornost, hudební představivost a především intonační čistotu. Pozornost je věnována i správné výslovnosti ve zpěvu a v mluvě. Vybrané písně jsou uspořádány podle dovedností procvičených ve hrách a zábavných činnostech. Kniha je doplněna notovými příklady a ilustracemi.
Keywords: hlasová výchova; zpěv; děti předškolního věku; děti školního věku; hry; voice education; singing; preschool children; school children; games; metodické příručky; methodological manuals