Dějiny Vietnamu - Hlavatá, Lucie, 1960-; Ičo, Ján, 1980-; Karlová, Petra, 1975-; Kučera, Karel, 1975-; Strašáková, Mária, 1980-; Šimečková, Šárka (Dějiny států, 2018)
Přehled vietnamských dějin od prehistorických začátků po současnost. Doplněno kapitolou o vývoji česko-vietnamských vztahů.