Tichá síla : tajné přednosti introvertních dětí - Cain, Susan, 1968- (Portál, 2018)
Průvodce světem a přednostmi introvertů je určený plachým i introvertním dospívajícím, jejich rodinám a okolí. Introverti tvoří zřejmě více než třetinu lidské populace. Kniha pojednává o výhodách, které sebou introverze i plachost přinášejí a může naučit, jakým způsobem všechny tyto jedinečné vlastnosti a schopnosti plně využít. V jednotlivých kapitolách se zaměřuje na školu, mezilidské kontakty a vztahy, koníčky i domov. V závěru nechybí praktické rady rodičům a doslov pro učitele.
Keywords: děti a mládež; introverze; extraverze; interpersonální vztahy; children and youth; introversion; extraversion; interpersonal relations; populárně-naučné publikace; popular works