Optimismus a jeho role v kontextu zdraví - Dosedlová, Jaroslava, 1969- (Filozofická fakulta, Masarykova univerzita, 2018)
Monografie představuje současné psychologické konstrukty optimismu/pesimismu a jejich roli v kontextu zdraví a chování, které se zdravím souvisí. Klíčovou otázkou, kterou si její autorka klade, je, zda optimismus v kontextu zdraví přináší benefity, nebo je spojen spíše s riziky. Monografie integruje jedenáct empirických studií, z nichž většina byla realizována v průběhu čtyř na sebe navazujících výzkumných projektů podporovaných Grantovou agenturou ČR. Nakladatelská anotace. Kráceno.
200 výtisků
Keywords: optimismus; optimismus -- psychologické pojetí; pesimismus; pesimismus -- psychologické pojetí; psychologie zdraví; péče o zdraví; psychologický výzkum; optimism; optimism -- psychological aspects; pessimism; pessimism -- psychological aspects; health psychology; health care; psychological research; monografie; monographs