Evropská unie - Fiala, Petr, 1964 září 1.-; Krutílek, Ondřej, 1981-; Pitrová, Markéta, 1973- (Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK), 2018)
Publikace přibližuje vývoj evropského integračního procesu a současnou podobu jednotlivých institucí Evropské unie. Rozsáhlé dílo brněnských politologů bylo rozděleno do tří částí: první se věnuje vývoji evropské integrace a evropských integračních struktur, druhá nabízí pohled na jednotlivé evropské instituce a ve třetí jsou představeny oblasti, v nichž Evropská unie působí. Monografie si klade za cíl sloužit nejenom coby dílo o evropské integraci, ale rovněž k "encyklopedickému" získávání informací o jednotlivých aspektech unie.
Keywords: Evropská unie; Evropská společenství; evropská integrace; European integration; monografie; učebnice; monographs; textbooks