Co je to čas? : lekce z filozofie - Krob, Josef, 1956- (Masarykova univerzita, 2018)
Autor představuje různé filozofické myšlenkové koncepty o problematice, podstatě a povaze času. V této souvislosti ukazuje, jak se na čas dívali filozofové v antice, středověku, novověku či moderní době. Kniha přistupuje k otázce času z hlediska fyzikálního, subjektivního, metafyzického či kosmologického.
Keywords: čas -- filozofické pojetí; časoprostor -- filozofické pojetí; time -- philosophical approach; space and time -- philosophical approach; populárně-naučné publikace; popular works